Home » Blog » Top 5: De bedste feriedestinationer i Europa

Top 5: De bedste feriedestinationer i Europa

Sommeren er over os, og lige om lidt tager rigtigt mange danskere turen sydpå for at nyde en velfortjent ferie og for at få lidt ekstra kulør i ansigtet. Jeg har selv rejst rigtigt meget igennem min tilværelse, og selvom jeg ikke ved, hvor turen går hen i år, så har jeg mine favoritsteder at tage på ferie. Så hvis du selv mangler lidt inspiration, kommer det her.

1: Paris – Intet slår byernes by

Min favoritby over alle byer er uden overraskelse Paris. Selvom der er proppet med turister og deraf mange turistfælder, så kommer man ikke udenom, at det er en by som er proppet med fantastiske oplevelser, hvis man tager på sightseeing eller shopping. Byen egner sig også til folk i alle aldre fra de ældre der gerne vil på museum og suge alt den kultur til sig, som byen byder på, samt til børnefamilier der har fuld fart på og som genre vil ræse ind og ud af de mange forlystelsesparker i Disney Land. Derudover kan man både med bil og med fly komme hurtigt frem og tilbage og skal derfor ikke bruge lang tid på selve transporten. Det er win-win i min bog. Sidst men ikke mindst så er der masser af gode spisesteder og billige alternativer, hvis man rejser på et budget, så her kan alle også være med. Det skal ikke koste kassen at besøge Paris.

2: Camping i Rhone dalen

Hvis man i stedet vil ud at campere, hvis man har børn eller lignende, så behøver man ikke at køre mere end en god håndfuld timer syd for Paris. Her finder man nemlig Rhone dalen, som byder på noget af Europas mest idyliske natur, som Van Gogh har udødelig gjort med sine mange malerier. Vejret i det sydfranske er noget varmere end i Paris, og modsat i Paris er der ikke ligeså trangt, men stadig masser af ting at se, herunder særligt den legendariske middelalderby Avignon. Jeg har selv camperet meget i dette område som dreng, og det kommer jeg også til, når jeg selv får børn. Hvis dette lyder som noget for jer, kan jeg varmt anbefale den lille hyggelige by Visan, der ligger en halv time fra byen Bolleléne.

3: Grønland – En unik oplevelse

Hvis man i stedet ikke er så meget til sommervarme, så vil jeg varmt anbefale, at man tager en tur nordpå til Grønland. Arktis er et område som er helt, helt anderledes end noget andet sted på jorden. Her sætter klimaet betingelserne for, hvordan man kan leve sit liv, og grønlændernes historie viser om noget, hvor hårdt det er at leve i disse egne. Det kan være en dyr fornøjelse at tage til Grønland, eller Færøerne for den sags skyld, men det er uden tvivl alle pengene værd.

4: Barcelona – Storby og strand i perfekt forening

Et fjerde sted som man bør besøge, særligt om sommeren eller foråret, er Barcelona. Ligesom Paris er der rigtigt mange turister og ikke mindst turistfælder. Men i modsætning til Paris finder man her masser af kultur og oplevelser, samt ikke mindst et fantastisk varmt klima OG en fantastisk strand. Barcelona har kort sagt det hele og er derfor helt perfekt til en sommerferie, hvor man både skal have sol på kroppen, shoppe og suge nogle gode oplevelser til sig.

5: Østrig – Rund-turs ferie i smukke omgivelser

Et sidste sted som man kan tage hen, hvis man har bil, er Østrig. Østrig er fantastisk at køre rundt i, da det er fyldt med kontraster i form af sin meget smukke natur, fra bjerge til store åbne marker, skove, vandfald og ikke mindst små hyggelige byer. Østrigerne er utrolig venlige, og man kan derfor finde masser af steder at overnatte for få penge, så man altid kan være på farten. Hvis man alligevel er i Østrig, bør man også besøge det sydlige Tyskland, der er mindst ligeså hyggeligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *