Home » Blog » Økonomi: Fem gode sparetips til din hverdag

Økonomi: Fem gode sparetips til din hverdag

Sommeren er lige om hjørnet og her midt i året kan det være fristende eller intimiderende at tage et kig på sin økonomi. Ikke desto mindre er sommeren det helt rette tidspunkt at gøre dette på, da man både har ekstra tid til det og derudover, så har man tid nok til at implementere en række ændringer og ikke mindst høste de økonomiske gevinster ved dem. Derfor kommer der her mine egne bedste råd til hvordan du kan spare penge i din hverdag. 

1: Skift til et billigere el-selskab

Det første sted hvor man kan finde en relativ god besparelse i sin økonomi, selv i løbet af seks måneder, er når det kommer til ens el regning. El er en af de udgifter vi tager for givet og ikke stiller spørgsmål ved fordi at vi er så afhængige af det i vores dagligdag. Men rent faktisk så er der gode penge at spare på at skifte el-leverandør. Selv 25 øre eller mindre per kilowatt time kan give dig en årlig besparelse på et par tusinde kroner – alt efter hvor mange I er i jeres husstand. Som enlig kan man spare op til 1200 kroner om året. Det er alligevel gode penge at spare på noget som du ikke kan mærke har ændret sig. I samme ombæring bør man også overveje at tjekke både sit telefonabonnement og ikke mindst bredbånds abonnement. Her kan man på samme vis spare op til 1000-1500 kroner om året. Igen er der tale om en service som du ikke kan mærke ændrer sig, men det kan din pengepung i sidste ende.

2: Drop bussen og tag cyklen

En anden ting man bør udnytte henover sommeren i maj, juni, juli, august, september og muligvis oktober er at det er i disse måneder at der er bedst vejr, hvilket betyder, at  man med fordel kan tage sin cykel, når man skal fra a-b fremfor at tage bussen. Hvis man bor i en større by som København eller Århus vil man udover at spare penge, i de fleste tilfælde også kunne spare gode penge. I en måned med et relativt lille kørsels behovkan man godt ved at tage cyklen spare op til 500-600 kroner på måneds basis. Så selv hvis man ikke tager cyklen hele året. kan man stadig godt komme til at spare et par tusinde kroner. Det er helt bestemt penge som er godt givet ud, så det er bare om at komme op på cyklen.

3: Læg et klart madbudget

En tredje ting som man bør gøre, særligt om sommeren, er at lægge et madbudget og holde sig til det. Madposten er typisk en post i husholdnings budgettet der kan skride og det hele handler grundlæggende om disciplin og forudsigelighed. Sommeren er også den tid på året hvor man har størst sandsynlighed for at smide hæmningerne og tage ud at spise lidt oftere eller hvor man ringer efter en ekstra pizza eller endda tænder op i grillen fordi at vejret er godt, selvom at man faktisk havde taget noget mad op eller havde rester stående fra dagen før. Ved ikke at lade sig friste kan man nemt skære 800-1000 kroner af på måneds basis, hvis man fokuserer på at lave mad fremffor at gå ud helt spontant. Så selv over et par måneder er det penge som du kan mærke på din bankkonto.

4: Gå efter afbudsrejser og sommerudsalg

En fjerde måde hvorpå man kan spare gode penge henvover sommeren er ved at købe ind på tilbud. Dette gælder både hvis man vil ud at rejse – her er der rigtig gode muligheder for at købe billige afbudsrejser. Så kan man enten komme billigt af sted eller bare rejse længere væk for de samme penge som man havde sat af til at begynde med. Det samme gør sig i øvrigt gældende når det kommer til tøj. August er nemlig traditionelt en af de måneder foruden januar, hvor man kan finde de bedste tilbud i butikkerne herunder særligt i tøjforretningerne. Så hvis man er klog holder man sig i ro indtil tilbudende begynder at vælte frem. Så kan man være heldig at kunne få det hele for det halve og på den måde både fylde sit tøjskab op uden at tømme sin konto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *