Home » Blog » Berlinguide: 5 gratis ting du kan se i Berlin

Berlinguide: 5 gratis ting du kan se i Berlin

Påsken er lige gået forbi os. Jeg var så heldig at tilbringe den i Berlin, hvilket var første gang at jeg besøgte byen. Det var en fantastisk oplevelse, og en ting der særligt overraskede mig var, hvor mange forskellige ting man kan se – helt gratis. Så hvis du aldrig har været i Berlin eller godt kunne tænke dig en billig tur dertil, så kommer der her en kort guide med fem ting som du kan se ganske gratis. 

1: Brandenburger Tor – Symbolet på Berlin

Den første attraktion som mange forbinder med Berlin er med god grund den berømte og særdeles smukke byport Brandenburger Tor. Denne attraktion svarer i bund og grund til Paris’ triumfbue og netop derfor er der ikke noget man skal betale for. Der er så at sige fra adgang til denne attraktion som både kan til-gås med cykel, bus tog og metro. Brandenburger Tor er for mange symbolet på Berlin, da det er en af de få bygninger der overlevede både den kolde krig og ikke mindst anden verdenskrig, selvom at bomberne faldt tæt omkring den og selvom at Berlin-muren i sin tid gik lige forbi den.

2: Sachsenhausen Koncentrationslejr – Oplev Nazitysklands rædsler fra første parket

En anden gratis attraktion som man ikke skal snyde sig selv for er koncentrationslejren Sachsenhausen der ligger cirka 40 kilometer uden for Berlin.  Sachsenhausen var modsat hvad mange tror rent faktisk epicentret for de mere end 40.000 koncentrationslejre som nazisterne havde kontrol over. I dag er store dele af den revet ned, men der er stadig masser af bygninger tilbage som giver en myrekryb og virkelig giver en et indblik i de rædseler der var en del af denne tid. I dag drives lejren af frivillige kræfter og tilskud og derfor koster det ikke noget at komme ind, men man kan betale et tillæg på 19 euro for at få en guide med sig, som fortæller om lejrens historie. Det er bestemt et besøg værd.

3: Holocaust mindemærket

En tredje attraktion som man bør besøge – og som er ganske gratis er mindesmærket for Holocaust. Uanset om du lige har besøgt Sachsenhausen eller Brandenburger Tor, så er dette er naturligt næste sted at gå til. Belligende ikke mere end 300 meter fra Brandenburger Tor og med sin mørke historie er dette er monument som man hurtigt kan og bør besøge. Igen er dette en friluftstatraktion og derfor er det gratis at besøge for alle og enhver. Igen er der her mulighed for at blive ledsaget af en guide eller at tilkøbe en lyd-guide som man kan tage med sig. Jeg ville dog anbefale både at besøge denne attraktion og Sachsenhausen, da de sætter hinanden i perspektiv.

4: Besøg Treptower Park

En sidste attraktion som man kan besøge ganske gratis er Treptower Park. Her vil man finde det gamle sovjetiske krigs museum, som fortæller historien og russernes invasion af Berlin, der var kraftigt medvirkenende til Nazi-Tysklands kapitulation. Dette sted er også det perfekte sted at starte hvis man gerne vil forstå den opdeling som Berlin var vidne til efter Anden Verdenskrig, da opfattelsen af russerne adskiller sig markant alt efter hvor man er født i Tyskland og ikke mindste i Berlin. Det er samtidig det perfekte sted at starte, hvis man alligevel har tænkt sig at lægge vejen forbi Checkpoint Charlie senere hen – hvilket man selvfølgelig burde gøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *