Home » Blog » Hvor finder man en god gåtur i naturen i København?

Hvor finder man en god gåtur i naturen i København?

En af de ting, jeg savner mest ved at bo i Jylland er alle de gode gåture i naturen. Jeg er vant til, at et af weekendritualerne er at tage en god tur ud i naturen, hvor man kan koble helt af. Der er mange personer, der ikke forstår, at en tur ned af strøget ikke giver den samme ro i sjælen, som en tur i skoven.

Jeg har heldigvis snakket med nogle andre mennesker fra Jylland, der forstår, hvad jeg mener, og som har kunnet hjælpe mig med at finde nogle gode gåture i Københavnsområdet.

I denne artikel vil jeg give dig mit bedste bud på, hvor du finder de bedste gåture.

Dyrehaven, Klampenborg

Selvom Dyrehaven ligger lidt udenfor København er det et af mine yndlingssteder. Det er fantastisk at kunne gå rundt i timevis uden at føle, man går det samme sted to gange. Den bedste måde at komme ud til dyrehaven er ved at tage toget til Klampenborg station, som ligger lige ved indgangen til dyrehaven.

Der er mange forskellige ruter, du kan vælge at gå, men hvis ikke du har været i området før, vil jeg råde dig til at gå forbi Eremitageslottet. Slottet er et kongeligt lystslot, der blev opført til Kong Christian 6. i 1700-tallet.

 

Frederiksberg have, Frederiksberg

Jeg elsker at tage en picnic med, når jeg er ude at gå tur. Der er ikke noget bedre sted at kombinere gåtur og picnic end i Frederiksberghave. Det grønne område og det tilhørende slot blev lavet til Frederik 4. i starten af 1700-tallet, da han ligesom mig savnede et sted i København, hvor han kunne koble af og være omgivet af naturen.

Vi kan være glade i dag for, at kongerne en gang havde magt til at bygge et grønt område og et slot til sig selv i dag.

Området er slot holdt, og der er flere store grønne græsarealer, søer og træer, som får en til at glemme man er midt i København

 

Ørstedsparken, København C

Lige ved Nørreport st. ligger indgangen til Ørstedsparken, der har ligget samme sted siden 1879. Parken er hjemsted til Botanisk, der har træer og planter fra de fleste dele af verden. Parken er på 6,5 hektar, hvilket er stort nok til at man næsten glemmer man er i København. Parken har en stor sø i midten, hvor der bor både skildpadder og fisk, som svømmer fredeligt. En gang i mellem ser man en skildpadde, der er træt af at være i søen, og som beslutter sig for at tage en tur op på græsarealet. Jeg bruger personligt parken, når jeg lige skal have ro til hovedet midt på dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *